Burse - Fonduri mutuale

Ce multipli de tranzacţionare are Aquila Part Prod pe baza datelor din prospect şi cum este situaţia pentru companii asemănătoare din Europa, adică aşa-numiţii peers

Ce multipli de tranzacţionare are Aquila Part Prod pe...

Autor: Liviu Popescu

09.11.2021, 07:22 1188

Înainte de majorare de capital: 7,6x EV/EBITDA şi 13,3x PER pentru preţul mediu din ofertă de 6 lei pe acţiune Evaluarea postmajorare de capital, pe baza rezultatelor financiare din anul 2020, arată un PER de 20x la preţul mediu de ofertă.

Pe baza preţului mediu din oferta de listare şi pe baza para­me­trilor înainte de majorarea de capital, cel mai mare jucător de pe piaţa de distribuţie a bu­nurilor de larg consum, respectiv compania antreprenorială Aquila Part Prod, are un multiplu EV/EBITDA (raport evaluare şi EBITDA) de 7,6x şi un PER (raport evaluare şi profit net) de 13,3x. Comparativ cu peers, adică societăţi din acelaşi sector de activitate listate pe bursele externe, Aquila are un discount de 27% şi de 37%.

Evaluarea postmajorare de capital, pe baza rezultatelor financiare din anul 2020, arată un PER de 20x la preţul mediu de ofertă, adică un discount de 5% comparativ cu companiile similare, arată datele agre­gate de ZF din platforma Refinitiv Eikon.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO