Burse - Fonduri mutuale

Ce mişcări se mai întâmplă pe Bursă: BERD şi-a diminuat deţinerea la Banca Transilvania de la 7,9% la 6,9% în a doua jumătate din 2020. Cumpărători, fonduri de pensii, în special NN, dar şi SIF-uri

Ce mişcări se mai întâmplă pe Bursă: BERD şi-a...

Autor: Liviu Popescu

30.03.2021, 16:45 1192

♦ NN Group împreună cu fondurile de pensii administrate de NN Pensii şi NN Asigurări de Viaţă au ajuns la 10,14% din Banca Transilvania, cea mai mare instituţie de credit din România.

Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), cel mai mare investitor instituţional din economia românească, şi-a redus uşor expunerea în capitalul social al Băncii Transilvania în al doilea semestru din 2020, arată datele agregate de Ziarul Financiar din rapoartele băncii de la Cluj.

Astfel, deţinerea BERD din capitalul social al celei mai mari bănci din România, care în acelaşi timp este şi cea mai tran­zac­ţio­nată acţiune de la bursa românească, a scă­zut de la 7,93% la iunie 2020 la 6,87% la final de an 2020, echivalentul unei investiţii de 887 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO