Burse - Fonduri mutuale

Ce investiţii ar recomanda Andreea Pipernea, CEO al NN Pensii, unui tânăr?

Ce investiţii ar recomanda Andreea Pipernea, CEO al NN...

Autor: Liviu Popescu

16.11.2020, 13:16 4725


“Dacă ai fi student sau la începutul carierei şi ai putea să pui deoparte periodic o sumă de bani, în ce ai putea să investeşti această sumă?” este una dintre întrebările adresate astăzi în cazul webinarului “Cum a evoluat peisajul investiţional în ultimii 25 de ani”, organizat de Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

“Dacă aş fi studentă în această perioadă, cu toate posibilităţile care există acum, mi-aş alege un fond, gândindu-mă la cunoştinţele medii ale unui student, şi aş stabili în primul rând o sumă pe care o pot disponibiliza pe lună. Sunt convinsă că 200-300 de lei se pot găsi uşor chiar şi în cazul unui tânăr. I-aş pune deoparte în mod regulat şi i-aş pune într-un fond, cred că aş alege un fond cu mai multe acţiuni mai degrabă, pentru că atunci când eşti tânăr ai timp să aştepţi suficient de multe cicluri economice şi să ai răbdare ca portofoliul tău să crească. Deci aş merge pe un fond cu o componentă mare de acţiuni şi cu siguranţă mi-aş face şi o pensie privată”, răspunde Andreea Pipernea, CEO al NN Pensii, cel mai mare administrator de pensii private Pilon II din România.

În această săptămână, bursa românească aniversează 25 de ani de la redeschidere, respectiv 25 de ani de la primele tranzacţii din 20 noiembrie 1995.

În prima şedinţă de atunci au fost realizate 45 de tranzacţii, cu un volum total de 905 acţiuni care au aparţinut unui număr de 6 companii listate.

În prezent, la BVB sunt 352 de companii listate pe segmentul principal şi Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (SMT) şi se tranzacţionează zilnic, în medie, peste 42 milioane de acţiuni.

Pentru a marca cei 25 de ani de bursă modernă, BVB organizează zilnic în această săptămână o serie de evenimente de la ora 10:00.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO