Burse - Fonduri mutuale

Ce folos că bursa este subevaluată, dacă lucrurile sunt volatile

Ce folos că bursa este subevaluată, dacă lucrurile sunt volatile

Autor: Adrian Cojocar

04.09.2012, 00:07 969

Analiştii se aşteaptă ca odată cu întoarcerea investitorilor din vacanţă aceştia vor reveni încet pe bursa locală, contribuind la creşterea rulajelor şi la aprecierea în continuare a cotaţiilor, atraşi de subevaluarea din prezent a multor acţiuni şi liniştirea situaţiei interne şi externe.

"Pentru următoarele patru luni până la finalul anului nu aştept evenimente negative decât poate anumite turbulenţe politice în preajma alegerilor. Economic vorbind, mă aştept la o stagnare, iar în lipsa unor probleme mari pe plan euro­pean, ceea ce nu cred că se va întâmpla cel puţin deocamdată, este un mediu care să permită o apreciere a cotaţiilor pe bursa româ­nească. Lucrurile sunt în continuare destul de volatile, dar piaţa româ­neas­că este subevaluată faţă de alte pieţe din Europa şi normal ar fi să vedem nişte aprecieri", spune Iulian Panait, preşe­dintele al KTD Invest.

După un raliu în primele luni ale anului care a urcat indicele general al bursei, BET-C, cu aproape 20% faţă de finele anului trecut, au urmat pe parcursul lunii mai corecţii puternice care au anulat aceste creşteri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO