Burse - Fonduri mutuale

Ce fac acţiunile băncii austriece Raiffeisen, care controlează în România un jucător cu active de 63 miliarde de lei: plus 14% în ultimul an şi minus 6,6% în 2023

Ce fac acţiunile băncii austriece Raiffeisen, care...

Autor: Eduard Ivanovici

05.04.2023, 07:37 1811

♦ Declin de 25% de la declanşarea războiului ruso-ucrainean.

Cu 14% s-au apreciat acţiunile grupului bancar austriac Raiffeisen Bank International (RBI) în ultimele 12 luni, arată datele MarketWatch. Anul acesta, dinamica este de minus 6,6%, influenţată de problemele din piaţa bancară globală, precum prăbuşirea mai multor creditori americani şi situaţia Credit Suisse.

Prin contrast, indicele ATX al bursei vieneze a pierdut 2,3% în ultimul an, Stoxx 600 Banks, unde sunt incluse cele mai mari bănci europene, a urcat cu 7,5%, iar indicele BET al pieţei locale are minus 4,5%.

Grupul cu sediul în Viena este evaluat în prezent la 4,7 mld. euro, pe fondul unei deprecieri de 25% a acţiunilor de la începutul războiului ruso-ucrainean, de la 19,3 euro la 14,4 euro pe unitate. De exemplu, în februarie, acţiunile au pierdut circa 5% într-o singură sesiune de trading, după ce banca a anunţat că a primit o solicitate de informaţii cu privire la afacerile sale din Rusia din partea Biroului de control al activelor străine al Departamentului Trezoreriei SUA (OFAC).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO