Burse - Fonduri mutuale

„Ce a fost mai greu a trecut pentru burse“, spune un analist al Tradeville. Dar de unde ar mai putea apărea riscuri?

Finanţe personale

„Ce a fost mai greu a trecut pentru burse“, spune un...

Autor: Liviu Popescu

10.06.2020, 07:00 2208

„Ce a fost mai greu, din punctul de vedere al capacităţii pieţei de a judeca în propriul fel riscurile legate de pan­de­mie cred că pare să fi trecut“, spune Mihai Nichişoiu, busi­ness strategist la Tradeville, în emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi.

Bursele reacţionează pozitiv la redeschiderea econo­mi­ilor în contextul în care consumul îşi revine, iar acest lucru sus­ţine rezultatele financiare ale companiilor, mai ales ale celor care au avut porţile închise pe timpul stării de urgenţă. De exemplu doar în luna mai indicele principal al Bursei româneşti s-a apreciat cu 9%. Peste ocean, Dow Jones a urcat cu 3%. Dar pe lângă pandemie, de unde ar mai putea apărea riscuri?

„În ceea ce priveşte riscurile pentru a doua jumătate a acestui an sunt cele pe care le aveam pe listă şi la începutul anului“, spune Mihai Nichişoiu în emisiunea zilnică a ZF în care sunt analizate tendinţele bursiere. Emisiunea poate fi urmărită de la 9:30 pe zf.ro şi pe pagina de Facebook a ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO