Burse - Fonduri mutuale

Cazul Wirecard: Ce răspund ASF şi NN Pensii cu privire la investiţia la această companie

Cazul Wirecard: Ce răspund ASF şi NN Pensii cu privire...

Autor: Tibi Oprea

26.06.2020, 00:05 3182

♦ Procesatorul de plăţi electronice a anunţat joi că a depus cererea de intrare în insolvenţă, la doar câteva zile după ce a dezvăluit lipsa a 1,9 mld. euro din bilanţurile contabile ♦ Acţiunile au fost suspendate de la tranzacţionare la preţul de 10,7 euro, faţă de 104 euro pe unitate miercurea trecută ♦ Ulterior, acestea au revenit la tranzacţionare la sub 4 euro.

NN Pensii a transmis ieri că a vândut acţiunile Wirecard la începutul lunii mai, cel mai pro­babil când auditul KPMG nu a reuşit să com­bată acuzaţiile ziariştilor de la Financial Times cu privire la o posibilă fraudă la procesatorul de plăţi. 

NN Pensii spune că prăbuşirea din ulti­mele şedinţe ale acţiunii Wirecard nu a afectat cele 2 milioane de participanţi ai fondului.

Pe de altă parte, Autoritatea de Suprave­ghere Financiară a transmis către ZF că investiţia NN Pensii la Wirecard îndeplinea cerinţele legale şi a fost una nesemnificativă, mai puţin de 1% din active, şi că orice investiţie este însoţită de risc. NN Pensii şi suprave­ghe­torul pieţei de capital din România nu men­ţionează care sunt pierderea sau câştigul investi­ţiei, menţionând că nu sunt obligaţi de prevederile legale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO