Burse - Fonduri mutuale

Cazul Romcab, insolvenţa şoc a bursei: când ar putea fi reluată tranzacţionarea, ce măsuri a luat ASF din februarie 2017 încoace şi cine sunt acţionarii

Cazul Romcab, insolvenţa şoc a bursei: când ar putea...

Autor: Liviu Popescu

03.08.2020, 11:00 1441

♦ Producătorul de cabluri Romcab este controlată de Sadalbari, care se ocupă cu „comerţ cu motociclete, piese şi accesorii aferente“, controlată la rândul său de Motoplus Paneuro, la care Roxana Tarcă, reprezentant al Romcab cu investitorii, are 99,7%.

Producătorul de cabluri cu fibră optică Romcab Târgu Mureş (MCAB), companie suspendată la bursă din februarie 2017, după ce şi-a cerut intrarea în insolvenţă, fiind atunci cea mai mare companie listată care face acest lucru, cu 965 mil. lei cifra de afaceri în anul precedent, ar putea să reintre la tranzacţionare numai ulterior confir­mării planului de reorganizare.

„În aceste condiţii, în conformitate cu prevederile legale specifice în ma­terie, reintroducerea la tranzacţio­nare a acţiunilor societăţii va putea fi realizată numai ulterior confirmării planului de reorganizare. Precizăm faptul că pe întreaga perioadă de desfăşurare a pro­ce­durii generale a insolvenţei activitatea societăţii este guvernată de prevederile Legii nr. 85/2014 şi se desfăşoară sub con­trolul judecătorului sindic“, a transmis ASF la solicitarea ZF. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO