Burse - Fonduri mutuale

Câţi bani au societăţile de investiţii financiare la bănci?

Câţi bani au societăţile de investiţii financiare la...

Autor: Liviu Popescu

12.06.2018, 00:07 882

Cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri), emitenţi cu expuneri de la acţiuni bancare la acţiuni hoteliere, au la finalul lunii aprilie plasamente în depozite şi conturi curente în valoare cumulată de 87 milioane de lei, în scădere cu 15% faţă de decembrie 2017, potrivit datelor agregate de ZF din cele mai recente rapoarte.

„La fel ca toate fondurile de investiţii, şi SIF-urile au nevoie de o diversificare a portofoliului, pe care o obţin între altele şi prin depozite bancare. Fiind fonduri închise, nu este nevoie să gestioneze eventuale retrageri de numerar, aşă că nevoia de lichiditate nu este la fel de mare ca la fondurile mutuale. Prin urmare, pot fi direcţionate sume mai mari către depozite bancare în loc de numerar şi echivalente de numerar“, spun analiştii de la compania de brokeraj Prime Transaction. Sumele plasate de SIF-uri în depozite au un grad ridicat de lichiditate şi le pot permite să reacţioneze rapid la eventuale oportunităţi apărute pe bursă, fără a fi nevoite să vândă un activ din portofoliu pentru a cumpăra un activ nou. Însă acest lucru poate fi diferit de la o societate la alta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO