Burse - Fonduri mutuale

Cât sunt de supraevaluate acţiunile nou venite la Bursă? Cum se tranzacţionează cele 11 companii venite în 2021 pe AeRO: Firebyte, de 93 de ori profitul net şi de 45 de ori vânzările, SafeTech, de 72 de ori profitul net şi de 15 ori vânzările, Simtel, 55 şi 5,2 ori. Tabloul complet şi multiplii pentru fiecare emitent

„C
ea mai ieftină acţiune, dacă ne raportăm la multiplul P/E, este Vifrana SA (BIOW), înregistrând un P/E de 14,15, în timp ce Star Residence Invest (REIT) are un multiplu P/B de 1,17, iar dacă ne raportăm la P/S ar fi Agroland Business System (AG) cu un multiplu de 1,24.“ Unsprezece companii antreprenoriale s-au listat pe segmentul alternativ AeRO al bursei de la Bucureşti de la începutul anului 2021, de la MAMBricolaj pe 21 ianuarie 2021 la Simtel Team pe 1 iulie 2021, fiind în mare parte societăţi care au deschis noi sectoare de activitate la bursa locală, ceea ce a atras investitori atât în plasamentele private, cât şi ulterior începerii tranzacţionării. Cum în unele cazuri preţurile de acum ale acţiunilor faţă de cele din plasamentele private au creşteri de trei cifre (137% la Simtel, 185% la MAMBricolaj, 211% la Raiko, 340% la Agroland) şi chiar patru cifre (SafeTeech – 1670%), investitorii aduc în discuţie şi evaluările acestor companii, reflectate în special prin multiplii de tranzacţionare raportaţi la profitabilitate (PER) şi la vânzări (P/S). Practic, ce livrează compania faţă de cât valorează la bursă.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.