Burse - Fonduri mutuale

Cât de mult a acumulat Pilonul II la bursă? Fondurile de pensii private ar avea nevoie de până la 106 şedinţe pentru a vinde la BRD şi de 1.200 de şedinţe pentru a lichida la Alro Slatina

Cât de mult a acumulat Pilonul II la bursă? Fondurile...

Autor: Liviu Popescu

26.06.2019, 15:15 549

Cele mai mari zece deţineri ale fondurilor de pensii Pilon II la bursa de la Bucureşti însumează 6,6 miliarde de lei ♦ Banca Transilvania, cea mai mare investiţie, de circa 1,4 miliarde de lei.

Cele şapte fonduri de pensii administrate privat din România, cei mai mari investitori insti­tuţionali de la bursa românească, ar avea ne­voie de aproximativ 106 şedinţe bursiere pentru a-şi vinde deţinerile la BRD şi de 1.200 de şedinţe pentru a lichida investiţia de 184 de milioane de lei la Alro Slatina, potrivit datelor agregate de ZF din cele mai recente rapoarte.

În cazul Băncii Transilvania, cea mai mare investiţie a Pilonului II la bursa de la Bucureşti, administratorii celor şapte fonduri ar avea nevoie de 118 şedinţe bursiere pentru a vinde deţinerea de 1,4 miliarde de lei, potrivit calculelor realizate de ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO