Burse - Fonduri mutuale

Cât de mică este Bursa de la Bucureşti. Dacă fondurile de pensii private ar vrea să iasă din acţionariatul Zentiva, le-ar trebui 2.500 de şedinţe de tranzacţionare ca să vândă întreg pachetul

Cât de mică este Bursa de la Bucureşti. Dacă...

Autor: Liviu Popescu

05.09.2017, 00:06 1201

♦ În cazul operatorului de piaţă BVB ar fi nevoie de 340 de zile, cele mai multe din BET ♦ La Transelectrica, 270 de zile, iar la Petrom 230 de zile.

Dacă cele şapte fonduri de pensii private obligatorii ar vrea să-şi vândă pachetul de circa 5,7% pe care îl aveau la finele lunii iunie 2017 la Zentiva (SCD), ar avea nevoie de 2.520 de zile pentru a îl plasa în întregime pe piaţă şi pentru a găsi şi cumpărători, potrivit unui calcul al ZF care a ţinut cont de lichiditatea medie zilnică pe acest emitent în anul în curs.

De la începutul anului şi până pe 1 septembrie au avut loc 151 de tranzacţii cu acţiuni SCD cu o valoare totală de circa 3 mil. lei. De aici rezultă un rulaj mediu zilnic de 19.760 de lei. Valoarea pachetelor de acţiuni pe care fondurile de pensii le au la Zentiva sunt de 50 mil. lei, de unde rezultă circa 2.520 de zile pentru a plasa întreg pachetul în piaţă şi pentru a fi cumpărat de investitorii de la bursa românească, cea mai mare cifră din piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO