Burse - Fonduri mutuale

Câştigătorii bursei în luna mai: investitorii care au pariat pe acţiuni ale Armătura, Cemacon şi Oltchim

Câştigătorii bursei în luna mai: investitorii care au...

Autor: Dan Grigore Ivan

08.06.2017, 00:07 960

Investitorii care au pariat în luna mai pe acţiuni Armătura au câştigat 65%, cea mai bună evoluţie de la bursă în această lună, urmată de Cemacon Cluj--Na­poca (38%) şi Oltchim Râm­nicu Vâlcea (33%). Pe de altă parte, cele mai mari deprecieri ale acţiunilor în luna mai au fost la VES Sighişoara (17%), Sinteza (17%) şi Alumil Rom Industry (16%). Transgaz (TGN) şi MedLife au înregistrat cea mai mare creştre din rândul constituenţilor referinţei bucureştene BET, după ce valoarea de piaţă a ambelor a crescut cu 19% fiecare.

MedLife, penultima listare de la Bucureşti, a înregistrat cea mai bună lună de la listarea din decembrie şi a ajuns la o capitalizare de 743 milioane lei, pe fondul unor tranzacţii de 13 milioane lei. De la listare şi până în prezent, valoarea de piaţă a reţelei private de servicii medicale a crescut cu 40%.

La polul opus, cea mai mare scădere a fost înregistrată de Ves (VESY), după ce capitalizarea bur­sieră a companiei a scăzut cu 16,9%, până la 7,4 milioane lei. De ase­menea, Oil Terminal (OIL) şi Electroargeş (ELGS), ambele în topul celor mai mari aprecieri din ultimul an, de 100% în cazul Oil Terminal şi 106% în cazul Electroargeş, au încheiat luna mai în teritoriul negativ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO