Burse - Fonduri mutuale

Casa de avocatură Clifford Chance Badea a asistat în ultimele luni două tranzacţii cu certificate verzi în valoare de 500 milioane euro, consiliind Nordic Trustee şi MAS Real Estate

 Casa de avocatură Clifford Chance Badea a asistat în...

Autor: Roxana Rosu

20.05.2021, 13:57 169

 Casa de avocatură Clifford Chance Badea a asistat în ultimele luni două tranzacţii cu certificate verzi în valoare de 500 milioane euro, consiliind  Nordic Trustee şi MAS Real Estate.

„Piaţa de obligaţiuni verzi înregistrează o creştere semnificativă în ultimii ani, pe măsură ce tot mai mulţi emitenţi îşi aliniază strategia la obiectivul general de limitare a impactului încălzirii globale”, spune Mădălina Rachieru-Postolache, Partener şi coordonator al practicii Pieţe de Capital Clifford Chance Badea. „România se alătură acestui val de finanţare sustenabilă şi ne bucurăm să avem o contribuţie activă la conturarea acestei pieţe, încă de la început”.

Astfel, o echipă formată din Radu Ropotă (counsel), Georgiana Evi (senior associate) şi Mihai Dolhescu şi Nicolae Grasu (avocaţi) a acordat asistenţă juridică Nordic Trustee AS, în calitate de agent de garanţie şi bond trustee, în legătură cu emisiunea de obligaţiuni verzi garantate pe lege norvegiană în valoare de 200 milioane euro, emisă de o societate deţinută de Alternus Energy Group PLC (Irlanda), proprietarul a cinci parcuri solare din România.

Separat, o echipă multi-jurisdicţională formată din avocaţi din birourile Clifford Chance de la Bucureşti, Londra şi Amsterdam a asistat MAS Real Estate, deţinută majoritar de Prime Kapital, în legătură cu oferta de obligaţiuni verzi în valoare de 300 de milioane euro, care a fost subscrisă cu succes săptămâna trecută. Obligaţiunile sunt listate pe Bursa Euronext din Dublin. Fondurile generate vor fi utilizate pentru achiziţia şi dezvoltarea de proiecte imobiliare sustenabile în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO