Burse - Fonduri mutuale

Carrefour, cel mai mare retailer din Europa şi cu prezenţă puternică şi în România, înjumătăţeşte dividendele din cauza coronacrizei. Acţiunile scad la Paris

Carrefour, cel mai mare retailer din Europa şi cu...

Autor: Liviu Popescu

21.04.2020, 12:22 312

Carrefour, cel mai mare retailer din Europa, cu prezenţă puternică şi în România, reflectată prin prezenţa a 370 de magazine sub mai multe formate, îşi va înjumătăţi dividendele propuse acţionarilor la 0,23 euro pe acţiune din cauza coronacrizei, scrie agenţia de presă Thomson Reuters. La preţurile curente de tranzacţionare, randamentul dividendelor este de 1,6%.

Marţi dimineaţă la bursa de la Paris acţiunile Carrefour scădeau cu aproape 2% la o capitalizare de circa 11 mld. euro.

CEO-ul Alexandre Bompard spune că va renunţa la 25% din salariul său fix pentru o perioadă de două luni din cauza focarului de coronavirus. Bompard a propus de asemenea îngheţarea salariilor fixe ale tuturor membrilor comitetului executiv al grupului pentru întregul an 2020 şi le-a solicitat să renunţe la 10% din salariile fixe pentru o perioadă de două luni.

Grupul francez Carrefour, al doilea cel mai mare jucător din comerţul local după cifra de afaceri, este prezent pe piaţa locală cu peste 370 de magazine sub mai multe formate, cele mai multe mici, respectiv supermarketuri sau proximitate. Din total, doar 10% sunt magazine mari, hipermarketuri.

Retailerul acoperă cele mai multe formate de piaţă din România, respectiv hipermarketuri, supermarketuri, magazine de proximitate, online şi un mix de cash&carry şi discount.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO