Burse - Fonduri mutuale

​Care sunt detaliile ofertei Nuclearelectrica, aprobate în şedinţa de Guvern de miercuri: Preţul minim de vânzare e 11,2 lei, maximul e 15 lei

​Care sunt detaliile ofertei Nuclearelectrica, aprobate...

Autor: Andrei Chirileasa

19.06.2013, 19:06 910

Oferta publică iniţială prin care Nuclearelectrica internţionează să vândă 10% din acţiunile proprii pe bursă va avea loc în perioada 10-23 iunie, potrivit şefului OPSPI Gabriel Dumitraşcu.

OPSPI (Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie) a primit ieri mandat din partea Guvernului să voteze în adunarea generală a acţionarilor de la Nuclearelectrica majorarea capitalului social cu 11,077%. Din acest pachet, 1,077% va fi oferit spre subscriere Fondului Proprietatea, pentru ca fondul să-şi poată păstra participaţia de 9,72% pe care o deţine în prezent în companie, iar restul de 10% din acţiuni (25,368 milioane de acţiuni) vor fi vândute pe bursă prin ofertă publică.

Preţul minim de vânzare a acţiunilor va fi 11,2 lei, iar preţul maxim va fi de 15 lei. Astfel, valoarea pachetului va fi cuprinsă între 284 mil. lei şi 380 mil. lei.

Tranşa investitorilor instituţionali va reprezenta 85% din numărul total de acţiuni. Investitorii instituţionali vor subscrie ca şi la Transgaz la orice preţ din interval, ordinele lor vor fi în book închis, iar pe baza subscrierilor lor va fi stabilit preţul final al ofertei.

Investitorii neinstituţionali vor avea la dispoziţie două tranşe. Tranşa subscrierilor mari este pentru cei care vor subscrie peste 15.000 de acţiuni şi va reprezenta 5% din ofertă. Tranşa subscrierilor mici va fi pentru subscrieri de sub 15.000 de acţiuni. Micii investitori vor beneficia de discount faţă de preţul final, care nu a fost însă precizat. Salariaţii Nuclearelectrica vor putea subscrie şi ei pe tranşa investitorilor mici.

Oferta Nuclearelectrica este intermediată de firmele de brokeraj Swiss Capital şi BT Securities. Consultanţii juridici ai statului în această ofertă sunt Muşat & Asociaţii şi Hogan Lovells.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO