Burse - Fonduri mutuale

Care sunt cele mai subevaluate sectoare de la bursa românească

La nivel agregat, indicele BET, referinţa bursei locale, formată din 13 constituenţi, afişează un PER, re­pre­zentat de raportul din­tre capitalizarea bursie­ră şi profitul net, de 10,27, în con­­diţiile în care zona Eu­ropei de Vest figu­rează cu 18,3.

Defalcat pe sectoare, cel mai mic PER de la Bucu­reşti este înregistrat în do­meniul transpor­tu­ri­lor, aco­lo unde multiplul de preţ afi­şează 8,59.

Locu­rile al doilea şi al trei­lea sunt ocupate de in­dus­tria prelucrătoare (9,02) şi industria extrac­tivă (9,87).

Sectorul intermedierilor finan­ciare şi al asigurărilor, unul din cei doi piloni ai bursei româneşti, cu o ca­pitalizare bursieră cumulată de 117,89 miliarde lei, echivalentul a 66% din toată capitalizarea bursieră a pie­ţei bucu­reştene, figurează cu un PER de 10,62.

Principalii reprezentanţi ai secto­rului sunt Erste Bank, Banca Transil­va­nia şi BRD.

Ultimele două sunt de asemenea unele dintre cele mai tranzacţionate acţiuni de pe piaţa de capital de la Bucureşti.

Sectorul bancar s-a bu­­curat de o apreciere im­­­­portantă în 2018 la Bu­cureşti.

Banca Tran­sil­vania (TLV) afişează astfel o apreciere de 24,88% în această pe­rioadă, în vre­me ce BRD a crescut de asemenea cu 11,63%, în timp ce randamentul oferit de a treia bancă din România în funcţie de active este în jurul a 11%.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.