Burse - Fonduri mutuale

Care sunt cele mai subevaluate acţiuni de la bursă. Impact Developer, Compa Sibiu şi Petrom, pe primele locuri

Care sunt cele mai subevaluate acţiuni de la bursă....

Autor: Liviu Popescu

16.04.2018, 00:07 2361

Cele mai subevaluate acţiuni de la bursa românească în funcţie de indicatorul PER, cel mai utilizat indicator pentru a calcula eficienţa plasamentului în acţiuni, sunt cele ale dezvoltatorului imobiliar Impact (PER de 5), Compa Sibiu (5,4) şi OMV Petrom (7,6), potrivit calculelor companiei de brokeraj Prime Transaction.

OMV Petrom ajunge astfel cea mai ieftină acţiune din struc­tura indicelui principal BET luând în calcul preţurile de tranzacţionare din 13 aprilie în contextul unui rezultat fi­nan­ciar foarte bun pe 2017 care s-a reflectat într-un avans al pro­fitului net cu circa 140%. Doar în ultima lună acţiunile com­paniei s-au apreciat cu 9%, iar până la finalul anului evo­luţia ar putea fi influnţată de un proiect la Marea Nea­gră.

„În a doua jumătate a anului este programat să vedem dacă OMV Petrom şi Exxon vor lua mult aşteptata decizie de a începe dezvoltarea depozitelor de gaze din perimetrul Neptun“, spune Mihai Căruntu, analist senior piaţa de capital de la BCR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO