Burse - Fonduri mutuale

Care sunt cele mai mari investiţii ale SIF Oltenia: Banca Transilvania, BRD, Petrom. În top 10 a intrat şi SIF Banat-Crişana în februarie, luând locul Mercur Craiova

Care sunt cele mai mari investiţii ale SIF Oltenia:...

Autor: Tibi Oprea , Liviu Popescu

10.04.2021, 10:04 2107

Pe lista celor mai mari 10 investiţii ale SIF Oltenia (SIF5), în funcţie de ponderea în activul total, se numărau la final de februarie, cele mai recente date disponibile, Banca Transilvania (25,5%), BRD (20,7%), OMV Petrom (10,8%), Transelectrica (3,7%), Flaros (3,7%).

Spre comparaţie, la final de ianuarie pe podium se poziţionau aceleaşi trei companii, dar în top 10 apărea şi deţinerea la societatea Mercur (simbol bursier MRDO), care administrează centrul comercial cu acelaşi nume din Craiova.

Pe parcursul lunii februarie Mercur a ieşit din top 10, locul fiind luat de SIF Banat- Crişana, la care SIF5 a raportat o deţinere de 3,79% din capitalul social, adică o investiţie de 2,44% din activul total al SIF Oltenia. Spre comparaţie, Mercur, la care SIF5 are 97,85% din capitalul social, avea la ianuarie o pondere de 5% din activul total, adică pe locul patru în topul celor mai mari investiţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO