Burse - Fonduri mutuale

Care sunt cele mai ieftine acţiuni din indicele bursier BET după publicarea rezultatelor pe 2017

Care sunt cele mai ieftine acţiuni din indicele bursier...

Autor: Liviu Popescu

22.02.2018, 00:07 3561

BRD a ajuns cel mai ieftin emitent din pri­ma ligă bursieră în contextul în care acţiunile instituţiei de credit se tranzac­ţio­nează după publicarea rezultatelor pre­liminare pe 2017 la un nivel PER (price earning ratio), cel mai utilizat in­di­cator pen­tru a caracteriza efi­cien­ţa pla­samentului în acţiuni, de 6,7.

Spre comparaţie, ac­ţiu­nile Băncii Tran­sil­va­nia (TLV) afişează un multi­plu PER calculat cu preţurile de închi­dere din 20 februarie de 8,7, potrivit calculelor ZF.

Electrica nu a fost inclusă în analiza ZF întrucât şi-a publicat re­zultatele preliminare individuale, care nu reflec­tă activitatea propriu-zisă de distribuţie şi furnizare elec­trică.

Calculele ZF ex­clud şi Fondul Pro­prie­tatea din motive de com­pa­rabilitate.

BRD Groupe Société Générale a ajuns la un PER de 6,7 după ce profitul ob­ţinut pe 2017, de 1,38 miliarde de lei, a fost cel mai ma­re din istoria băncii.

PER se calculează pe baza rezul­ta­telor fi­nan­­ciare pe ultimele 12 luni, dar este reco­man­­dat ca acesta să fie cal­cu­lat la finele unui an finan­ciar, dat fiind ca­racterul sezonier al acti­vi­tăţilor unor com­panii (precum Romgaz, care are în general rezultate mai slabe pe timpul verii).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO