Burse - Fonduri mutuale

Care este raportul de forte in Comisia de buget si finante care va decide pragul de la SIF-uri. Cum comentati?

23.02.2010, 23:03 20

Deputatii puterii (PD-L, UDMR, minoritati si independenti) sicei ai opozitiei (PSD plus PC si PNL) au cate jumatate dintre cele34 de locuri din Comisia de buget si finante care urmeaza sa decidain termen de cateva saptamani forma finala a proiectului de legeprivind pragul de detinere de la SIF-uri care va fi dezbatut inCamera Deputatilor.

Majoritatea parlamentarilor PD-L sustin proiectul de ridicare apragului de detinere de la 1% la 5%, fapt dovedit de votul dinSenat, dar si de faptul ca initiativa legislativa a fost sustinutainitial in principal de colegii de partid ai senatorului OvidiuMarian.

Pe lista initiatorilor se regasesc insa si parlamentari din PSD,PNL sau din UDMR. Pe de alta parte, parlamentarii PSD s-au opuspana acum ideii de ridicare a pragului de detinere la SIF-uri,fiind mai inclinati sa tina partea presedintilor SIF.

Un lucru pare insa cert: proiectul de lege nu va trece deComisia de buget si finante fara modificari. "Legea are mai multelacune care trebuie indreptate. Avem un ragaz de doua-treisaptamani pentru lucrul acesta", a declarat Adrian Nitu, secretarulComisiei de buget si finante din Camera Deputatilor si unul dintreinitiatorii proiectului.

Principala problema care ramane de rezolvat in cazul in carepragul de detinere va fi majorat de la 1% la 5% este cea a votuluiconcertat, care a generat anul trecut scandalul care a determinatinitiativa de eliminare a pragului la SIF-uri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO