Burse - Fonduri mutuale

Capitalizarea Ferrari o depăşeşte pe cea a General Motors sau Ford. La începutul săptămânii, odată cu raportarea pe T1/2020, acţiunile au crescut

Business internaţional

Capitalizarea Ferrari o depăşeşte pe cea a General...

Autor: Tibi Oprea

06.05.2020, 00:00 358

Capitalizarea producătorului italian de masini sport Ferrari (simbol bursier RACE) o depăşeşte pe cea a gigantului american General Motors (GM) sau pe cea a constructorului Ford (F), potrivit datelor agregate de ZF de pe platforma Investing. 

Ferrari avea marţi în timpul şedinţei de tranzacţionare de la Milano peste 38,7 milioane de dolari capitalizare, respectiv circa 38,8 miliarde de dolari, în timp ce capitalizarea General Motors este de 29,7 miliarde de dolari, iar valoarea bursieră a Ford este de 19,3 miliarde de dolari.

La începutul săptămânii, acţiunile Ferrari au înregistrat o creştere de 6,4% la New York după ce compania italiană a raportat rezultate financiare peste aşteptările din piaţă.

În ciuda închiderii fabricilor în luna martie, livrările de maşini ale companiei au crescut cu 5% în T1/2020, la 2.738 de unităţi. Veniturile au scăzut cu 1%, până la 1,02 miliarde de dolari, faţă de aşteptările analiştilor de 852 mil. dolari.

Chiar dacă Ferrari produce doar 10.000 de maşini pe an, comparativ cu 7,7 milioane de vehicule în cazul General Motors anul trecut, investitorii pariază pe faptul că brandul Ferrari, preţurile mari şi marjele de profit ar putea să propulseze acţiunile companiei prin criza actuală mai bine decât pe cele ale altor branduri auto, scrie CNBC.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO