Burse - Fonduri mutuale

Când vine Salrom la Bursa din Bucureşti? Claudiu Năsui, ministrul Economiei: Într-un caz optimist listarea va avea loc peste un an VIDEO

Autor: Iulian Tenchiu

08.08.2021, 17:03 534

Claudiu Năsui, anunţă listarea Salrom, singurul producător de sare din România, la Bursa de Valori din Bucureşti începând cu anul următor. Compania este deţinută în proporţie de 51% de stat şi 49% de Fondul Proprietatea.

„Din ce am văzut, în cazul optimist, Salrom vine la Bursă în 1 an, iar în un caz mai realist în 1 an – 1 an şi jumătate. După mine, sunt vreo patru companii care pot veni la Bursă dintre cele administrate de Ministerul Economiei. Unele dintre ele sunt deja listate la Bursă cu pachete infime” a spus Claudiu Năsui la ZF Live.

Năsui are planuri mari cu producătorul român de sare, care va exploata pe lângă sare şi grafit, materia primă necesară pentru producţia de baterii pentru maşini electrice. Ministerul Economiei administrează aproximativ 70 de companii, patru dintre acestea fiind listate la BVB.

 „Salrom este chiar o situaţie bună. Prin Salrom vom face această exploatare de grafit şi vom permite dezvoltarea unei noi industrii, cea producătoare de baterii. Pentru a face lucrul acesta, am făcut trei lucruri: un Consiliu de Administraţie nou care doreşte să atingă acest obiectiv, statul român are deja licenţă de exploatare pentru grafit, al doilea lucru este listarea la Bursă, pe care am anunţat-o deja, iar al treilea este o cooperare, unde sperăm să atragem şi investiţii semnificative tocmai pentru a putea face această investiţie” a declarat Claudiu Năsui în cadrul emisiunii de business ZF Live.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO