Burse - Fonduri mutuale

Campionii pieţei de capital: Bursa din Brazilia a crescut cu 46% în ultimele şase luni

Campionii pieţei de capital: Bursa din Brazilia a...

Autor: Dan Grigore Ivan

16.08.2016, 00:02 169
Indicele IBOVESPA, referinţa bursei de la San Paolo, s-a apreciat de la jumătate lunii februarie şi până astăzi cu peste 46%, în timp ce avansul de la începutul acestui an este de 34%.

Deşi analiştii estimează că eco­nomia Braziliei, gazda Jocurilor Olimpice din acest an, se va contracta cu peste 3% în 2016, votul privind sus­pen­darea preşedintelui Dilma Rous­seff a insuflat optimism investi­tori­lor cu privire la schimbarea peisajului politic volatil din Brazilia.

În ultimele şase luni, realul bra­zilian, moneda naţională, s-a apreciat cu 22% în faţa dolarului american, după ce în ultimii cinci ani realul s-a depreciat cu peste 96% în faţa dolarului. Trebuie remarcat faptul că în a doua jumătate a lunii ianuarie indicele brazilian atinsese minimul ultimilor şapte ani, raliul din ultimele luni fiind alimentat şi de acest aspect. Bursa din Sao Paolo are un număr de peste 350 de emitenţi, cu o capitalizare bursieră cumulată de peste 750 miliarde dolari, ceea ce o plasează în topul celor mai mari 20 de pieţe de capital ale lumii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO