Burse - Fonduri mutuale

Calburean cere majorarea capitalului Condmag cu 5,7 mil. lei

Calburean cere majorarea capitalului Condmag cu 5,7 mil. lei
06.04.2009, 18:47 23

Constructorul de conducte magistrale Condmag Brasov (COMI), controlat de omul de afaceri Gheorghe Calburean prin intermediul Dafora Medias (DAFR), a convocat Adunare Generala in vederea majorarii capitalului social cu 5,75 mil. lei (1,37 mil. euro), prin atragerea de numerar de la actionari.

Fiecare actionar va avea dreptul sa subscrie o actiune la trei titluri detinute anterior si vor plati un pret egal cu valoarea nominala, de 0,1 lei/actiune.
In piata, o actiune Condmang Brasov se tranzactiona pe parcursul sedintei de ieri la un pret de 0,243 lei/actiune.
Operatiunea de majorare de capital de la Condmag este una dintre putinele realizate de companiile de la Bursa in ultima perioada, din cauza lipsei de lichiditati cu care se confrunta marea majoritate a investitorilor, desi companiile ar avea nevoie din plin de aporturi la capital pentru a face fata intarzierilor la plati si dobanzilor mai ridicate la credite.
Aportul Dafora Medias la capitalul Condmag, care controleaza 43,6% din actiunile constructorului de magistrale, ar urma sa se ridice la circa 2,5 mil. lei.
Daca majorarea se facea la finele anului trecut, compania ar fi trebuit sa se imprumute pentru a putea subscrie intreaga suma, in conditiile in care Dafora mai dispunea la acea data de lichiditati in valoare de numai 1,4 mil. lei.
Titlurile emise in cadrul majorarii si ramase nesubscrise vor putea fi cumparate de actionarii care au subscris in prima etapa a majorarii.
Conducerea Condmag a propus repartizarea profitului de anul trecut, in valoare de 8,8 mil. lei (2,1 mil. euro) pentru realizarea programului de investitii, care anul trecut s-a ridicat la 12,9 mil. lei (3,5 mil. euro).
Unul dintre principalele obiective ale conducerii Condmag pentru acest an este continuarea programului de reducere a costurilor si cresterii productivitatii la montajul constructiilor de gaze, se arata intr-un raport al companiei. In sedinta de ieri, actiunile Condmag inregistrau o crestere de 14,6%, aproape de maximul de variatie, iar capitalizarea companiei ajungea la 10 mil. euro.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO