Burse - Fonduri mutuale

BVB a închis cu un avans de 0,56%, iar titlurile Băncii Carpatica au câştigat 15%

Autor: Monica Juganaru - Mediafax

05.10.2011, 17:33 215

Bursa de la Bucureşti a închis cu un avans de 0,56%, după ce marţi a atins cel mai redus nivel din ultimii doi ani, iar acţiunile Băncii Comerciale Carpatica (BCC) au rămas fără vânzători şi au câştigat 15%, nivelul maxim de variaţie admis pentru majoritatea titlurilor de la BVB.

Acţiunile celor mai lichide zece companii, analizate de indicele BET, se plasa cu 0,51% peste nivelul de marţi, iar titlurile companiilor din sectorul energetic au ridicat indicele BET-NG cu 0,27%.

Astfel, indicele extins al Bursei, BET-XT, care sintetizează evoluţia primelor 25 de acţiuni în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea (FP), afişa un plus de 0,67%.

"Piaţa şi-a mai revenit astăzi (miercuri, n.r) sau poate este doar un repaus după căderea de marţi. Există o aşteptare, fapt demonstrat de volumele destul de mici. Cel mai mult au suferit SIF-urile şi sectorul bancar, iar BET-FI se află în zona critică de 15.000 de puncte şi dacă sparge acest nivel probabil că următorul prag va fi cel de 12.500 puncte", a declarat pentru MEDIAFAX directorul de operaţiuni al firmei de brokeraj Estinvest, Marcel Murgoci.

Bursa de la Bucureşti a coborât marţi cu 1,33% şi a atins cel mai redus nivel din ultimii doi ani, într-o piaţă în care investitorii au continuat să reacţioneze negativ sub presiunea scăderilor de pe bursele internaţionale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO