Burse - Fonduri mutuale

Business internaţional. Un fond de obligaţiuni al Franklin Templeton, administrator al Fondului Proprietatea, a pierdut 3 miliarde dolari în T4/2019

Business internaţional. Un fond de obligaţiuni al...

Autor: Tibi Oprea

21.01.2020, 00:06 1063

Declinul vine după ce Templeton Global Bond Fund a înregistrat retrageri similare în T3/2019. Franklin Templeton a pierdut în 2019 circa 21 de miliarde de dolari din activele totale. Fondul Proprietatea urmează să deruleze un program de răscumpărare.

Activele totale ale fondului de obligaţiuni Templeton Global Bond Fund, al managerului american de investiţii Franklin Templeton, admi­nistrator al Fondului Proprietatea, au scăzut în T4/2019 de la 30 mld. dolari la 26,9 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă că investitorii au retras 3,1 miliarde lei în ultimele trei luni din 2019. Retragerile au fost aproximativ asemănătoare cu cele din trimestrul anterior, potrivit Bloomberg.

Fondul de obligaţiuni al gigantului Franklin Templeton valora în cea mai bună perioadă a sa de peste două ori mai mult. În 2019, activele acestuia s-au diminuat ca urmare a schimbărilor la nivel politic din Argentina, precum şi ca urmare a unor poziţii în piaţa obligaţiunilor din SUA, unde randamentele înregistrează valori negative. Anul trecut, Templeton Global Bond Fund a livrat un randament de 0,6%, comparativ cu un randament de 6,9% la titlurile de stat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO