Burse - Fonduri mutuale

Business internaţional. Nepotul lui Warren Buffett începe să bată Berkshire Hathaway la randamente

Business internaţional. Nepotul lui Warren Buffett...

Autor: Eduard Ivanovici

21.09.2021, 17:00 1607

Acţiunile Boston Omaha, o companie publică de holding condusă de nepotul lui Warren Buffett, Alex Buffett Rozek, au depăşit performanţa înregistrată anul acesta de Berkshire Hathaway, gigantul de investiţii achiziţionat în 1965 de celebrul miliardar american, conform Barron’s.

De la începutul lui 2021, acţiunile Boston Omaha (simbol bursier BOMN) au crescut cu peste 28%, în timp ce Berkshire Hathaway a înregistrat un plus de 21,21% şi 21,14% pentru acţiunile din Clasa A (BRK.A) şi, respectiv, Clasa B (BRK.B). Ambele generaţii au reuşit să învingă evoluţia indicelui S&P din 2021 – plus 19,8%.

Totuşi, cele două companii oferă o serie notabilă de diferenţe. Rozek, care ocupă funcţia de copreşedinte şi codirector executiv în cadrul Omaha, nu deţine un istoric impresionant de performanţe, precum Buffett. Investitorul, ajuns recent la 91 de ani, deţine o avere netă de peste 100 de miliarde de dolari. Iar capitalizarea Boston Omaha este de aproape un miliard de dolari, în timp ce valoarea de piaţă a Berkshire depăşeşte cu mult 600 de miliarde de dolari.

Săptămâna trecută, Boston Omaha a vândut 447.804 acţiuni din cadrul dezvoltatorului imobiliar Dream Finders Homes (DFH), la un preţ total de 8,7 milioane de dolari. Conform unui raport al Boston Omaha, compania deţine 4,4 mi­lioane de acţiuni DFH printr-o serie de filiale.

Societatea rămâne al treilea cel mai mare investitor al Dream Finders, fiind unul dintre primii finanţatori. Boston Omaha a achi­ziţionat acţiuni preferenţiale Dream Finders în valoare de 12 milioane de dolari în mai 2019.

Grupul imobiliar s-a listat pe Bursă în ianuarie 2021, iar Boston Omaha a cumpărat 120.000 de acţiuni în urma ofertei publice iniţiale. Restul acţiunilor ordinare din cadrul Dream Finders au fost primite prin intermediul unei conversii de acţiuni preferenţiale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO