Burse - Fonduri mutuale

Business internaţional. Investitorii sunt nehotărâţi: bursa americană a deschis pe minus, iar bursele europene au deschis şi au închis pe plus

Business internaţional. Investitorii sunt nehotărâţi:...

Autor: Tibi Oprea

08.01.2020, 00:06 140
Bursa americană, cea mai mare din lume, a deschis sesiunea de tran­zacţionare de marţi în uşoară scădere pentru ca ulterior investitorii să tranzacţioneze mixt, aproape de noi maxime, în timp ce bursele europene au închis şedinţa în creştere la fel cum au şi deschis-o, ceea ce arată că reacţia investitorilor faţă de tensiunile din Iran a fost marţi una la cote reduse.

Astfel, indicele Dow Jones a deschis şedinţa în scădere cu 0,2%, în timp ce indicele S&P 500 a deschis în scădere cu 0,25%, iar indicele Nasdaq Composite al companiilor din tehnologie a început sesiunea în scădere uşoară de aproape 0,1%. Potrivit Market Watch, Dow Jones se află la doar 0,6% distanţă de maxim, S&P 500 mai are 0,4% până să atingă maximul tuturor timpurilor, în timp ce Nasdaq mai trebuie să avanseze 0,2% până la un nou maxim, toate aceste niveluri fiind atinse pe 2 ianuarie 2020.

La nivelul Europei, indicele german DAX a înregistrat marţi o creştere de 0,65%, indicele CAC 40 al Bursei din Franţa s-a apreciat cu 0,06%, indicele britanic FTSE 100 a înregistrat plus 0,5%, indicele italian FTSE MIB s-a apreciat cu 0,5%, în timp ce indicele pan-european Stoxx 600 a crescut cu 0,2%.

Pe de altă parte, toate bursele asiatice erau pe plus la ora 17.40, ora României. Indicele Asia Dow înregistra plus 0,6%, indicele japonez Nikkei 225 înregistra o creştere de 1,6%, indicele Hang Seng al Bursei din Hong Kong era pe plus de 0,3%, indicele Shanghai avea un avans de 0,7%, iar indicele Bursei din Singapore înregistra plus 0,9%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO