Burse - Fonduri mutuale

Business internaţional. De ce nu a făcut Warren Buffet achiziţii în martie? „Nu am văzut nimic atractiv.“

Warren Buffet, 90 de ani, preşedinte şi CEO al Berkshire Hathaway: Nu am realizat tranzacţii pentru că nu am văzut nimic atractiv. Dar acest lucru se poate schimba rapid sau nu se poate schimba deloc

Warren Buffet, 90 de ani, preşedinte şi CEO al Berkshire Hathaway: Nu am realizat tranzacţii pentru că nu am văzut nimic atractiv. Dar acest lucru se poate schimba rapid sau nu se poate schimba deloc

Autor: Liviu Popescu

05.05.2020, 00:05 2877

♦ Prăbuşite de criză şi cu avioanele la sol, companiile aeriene americane mai primesc o lovitură: miliardarul Warren Buffet a vândut tot ♦ Scăderi agresive luni pe Wall Street.

Warren Buffet, 90 de ani, unul dintre cei mai mari investitori la nivel mondial, spune că nu a realizat nicio achiziţie majoră pe parcursul lunii martie din 2020, când piaţa de capital era puternic lovită de blocajul din economie pe fondul COVID-19, întrucât nu a văzut nimic atractiv.

„Nu am realizat tranzacţii pentru că nu am văzut nimic atractiv. Dar acest lucru se poate schimba rapid sau nu se poate schimba deloc“, spunea Warren Buffet la întâlnirea anuală a investitorilor Berkshire Hatway transmisă prin videoconferinţă.

Berkshire, companie de investiţii creată şi condusă de Warren Buffet, a raportat deţineri de numerar şi titluri de stat de 137 mld. dolari la final de martie 2019, în creştere de la 127 mld. dolari de la finele anului 2019.

Warren Buffet spune că cel mai bun lucru pe care îl pot face investitorii în aceste zile agitate pentru piaţa de capital este să cumpere fondul de indici S&P 500.

El consideră că investitorii ar trebui să-şi diversifice portofoliul pentru a lungă perioadă de timp.

„Există sume imense de bani pe care oamenii le plătesc pentru sfaturi de care nu au nevoie cu adevărat. Dacă aţi pariat pe SUA şi menţineţi această poziţie timp de zeci de ani, aţi face mult mai bine decât să cumpăraţi titluri de trezorerie sau mult mai bine decât să urmaţi oameni care vă spun în ce să investiţi„, a adăugat el. Un alt sfat pe care l-a dat Warrent Buffet investitori este să nu folosească bani împrumutaţi pentru a intra la tranzacţionare.

Grupul american Berkshire Hathaway, deţinut de miliardarul Warren Buffett, a lichidat în aprilie 2020 deţinerile pe care le avea la cele mai mari companii aeriene din SUA, respectiv 11% la Delta AirLines, 10% la American Airlines, 10% la Southwest Airlines şi 9% la United Airlies, motivând că „lumea s-a schimbat pentru industria aeriană„.

În primele trei luni din 2020, Berkshire Hathaway a înregistrat o pierdere record de aproape 50 mld. dolari în condiţiile în care vânzările agresive de acţiuni la nivel mondial, pe fondul pandemiei, i-au afectat considerabil portofoliul de investiţii, scrie Financial Times.

American Airlines (AAL), Delta (DAL), United Continental Holdings (UAL) şi Soutwest Airlines (LUV) înregistrat luni scăderi pe linie la bursa americană, ca reacţie negativă a investitorilor la anunţul lui Warren Buffet.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO