Burse - Fonduri mutuale

Bursele lumii, dopate de Fed - însă injecţia nu a ajuns şi la Bucureşti

Bursele lumii, dopate de Fed - însă injecţia nu a...

Autor: Dan Grigore Ivan

23.09.2016, 00:00 674

Decizia Rezervei Fe­de­rale (Fed), banca cen­trală americană, de a lăsa neschimbată rata de politică monetară a con­dus la un val de aprecieri pe princi­pa­lele pieţe de capital ale lumii. Feeria şi exuberanţa au fost cuvintele ce des­criu cel mai bine ziua bursieră de ieri, după ce indicii germani, francezi şi japonezi au crescut cu aproape 2%.

În Europa, sectorul materiilor prime şi cel auto au condus raliul, indi­cele EuroStoxx Automobiles, ce urmă­reşte marile concerne europene pro­ducătoare de maşini, afişând o apre­ciere de 2,63%, iar companiile germane precum BMW (BMWX: GER) sau Daimler (DAIX: GER) au crescut peste media sectorului, după ce au afişat creşteri de peste 3%, în timp ce pe bursa pariziană cea mai mare creştere a fost înregistrată de compania Arce­lorMittal (MT: AEX), după un avans de 4,23%, susţinut de aprecierea de im­portantă a princi­palilor materii prime, an­trenată de deprecierea cu 0,43% a do­larului în faţă monedei unice europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO