Burse - Fonduri mutuale

Bursele europene scad accelerat după decizia preşedintelui Trump de a interzice intrarea în SUA a turiştilor din Europa. La Bucureşti, indicele BET are deja un minus de 6,61%

Bursele europene scad accelerat după decizia...

Autor: Liviu Popescu

12.03.2020, 10:19 25233

Update 10:35: Bursele europene scad puternic imediat după deschiderea şedinţei de tranzacţionare. FTSE 100 (minus 5%), DAX (-5,5%), CAC 40 (-5,4%), FTSE MIB (-5,3%), IBEX 35 (-5%), STOXX 600 (-5,4%). Indicele BET deja a scăzut la minus 7,22%. 

UPDATE ora 10:30. Indicele BET are o scădere de 6,61%. 

Bursele europene urmează să deschidă şedinţa de tranzacţionare de joi cu o depreciere puternică, determinată în mare parte de decizia preşedintelui american Donald Trump de a interzice intrarea în SUA a turiştilor din Europa pentru 30 de zile, ceea ce se traduce într-o activitate economică scăzută. Astfel FTSE 100 înregistrează o scădere de 5% pe futures.

Declinul a fost preluat şi de bursa de la Bucureşti astfel că indicele principal BET a deschis la minus 4,7%, ceea ce înseamnă că piaţa bursieră românească a intrat în teritoriul bear, în contextul în care de la maximul postcriză din 23 ianuarie 2020 şi până astăzi declinul este de 23%. La doar câteva minute după deschidere, declinul s-a accentuat la circa 5,6%.

“Pieţele de acţiuni au înregistrat un alt val de vânzare masivă după ce Donald Trump a anunţat interzicerea călătoriilor din Europa. Traderii ar trebui să urmărească fluxurile de ştiri pentru a fi la curent cu noutăţile despre modul de combatere a coronavirusului din alte ţări, deoarece acestea pot avea potenţialul de a mişca pieţele. În afară de aceasta, decizia de rată a BCE este principalul eveniment al zilei. Investitorilor le-ar plăcea să vadă noi măsuri de relaxare monetară din partea instituţiei europene, dar există prea puţin spaţiu de manevră”, se arată într-un raport al XTB România.

La ora redactării acestei ştiri Alro Slatina se prăbuşeşte cu 10,7%, urmat de Nuclearelectrica (9%), Fondul Proprietatea (6,8%), Romgaz (6,5%), Banca Transilvania (6,5%), BRD (6,4%). Nicio acţiune din indicele BET nu este plus.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO