Burse - Fonduri mutuale

Bursele europene revin pe plus după scăderile abrupte de luni. La Bucureşti indicele principal BET urcă cu 0,9%

Bursele europene revin pe plus după scăderile abrupte...

Autor: Liviu Popescu

22.12.2020, 11:52 142

Bursele europene au deschis pe plus şedinţa de tranzacţionare de marţi, după scăderile abrupte de până la 3% din şedinţa precedentă pe fondul îngrijorărilor cu privire la noua tulpină a COVID-19, astfel că la ora 11:30 indicii bursieri ai marilor burse erau pe plus, arată datele agregate de ZF din platforma Marketwatch.

La ora redactării acestei ştiri, indicii europeni înregistrau următoarele creşteri: 0,3% pentru FTSE 100, 1,3% pentru DAX, 1,1% pentru CAC40, 1% pentru FTSE MIB, 1,1% pentru IBEX35, 1% pentru STOXX 600. Şi la Bucureşti indicele principal BET creşte cu 0,9%.

“Noua tulpină de coronavirus continuă să fie tema dominantă pe pieţe, astfel încât investitorii ar trebui să rămână în gardă şi să urmărească cu atenţie orice noi restricţii. Pe de altă parte, Congresul SUA a aprobat un pachet de ajutor economic, în timp ce discuţiile despre Brexit rămân blocate din cauza dezacordului privind apele de pescuit”, se arată într-un raport al XTB România.

Pe de altă parte, indicii futures de peste Ocean sunt uşor pe plus la ora redactării acesti ştiri.​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO