Burse - Fonduri mutuale

Bursele europene înregistrează cel mai bun raliu din ultimii 21 de ani

Bursele europene înregistrează cel mai bun raliu din...

Autor: Alex Ciutacu

28.06.2019, 11:34 744

Bursele europene înregistrează cel mai bun raliu din ultimii 21 de ani, în contextul în care ultima dată când acţiunile europene au avut un astfel de avans Google nici nu anunţa încă lansarea oficială a motorului de căutare.

Alimentat de o revenire în forţă a pieţelor globale şi de comentariile recente ale bancherilor centrali, indicele bursier Stoxx Europe 600 Index a înregistrat un avans de 13% şi a livrat cele mai bune şase luni de creştere din 1998 şi până în prezent, potrivit Bloomberg.

Indicele bursier Stoxx Europe 600 urmăreşte un număr de 600 de companii mari, medii şi mici din 17 ţări europene şi oferă o perspectivă asupra starea acţiunilor listate în Europa.

Avansul a fost înregistrat în ciuda faptului că multe acţiuni listate în Europa şi-au pierdut din valoare aproape constant anul acesta.

Un val de optimism care a impulsionat pieţele la nivel global, corelate cu remarcile Băncii Centrale Europene care a lăsat sentimentul că va interveni cu stimuli monetari dacă este cazul, au propulsat acţiunile din regiune spre o revenire în iunie, după ce în luna mai investitorii şi-au vândut masiv din portofolii.

Strategii de la Citigroup, citaţi de Bloomberg, cred că investitorii se bazează pe certitudinea că Fed (n.r: banca centrală americană) va reduce dobânzile în şedinţa de luna viitoare – ceea ce are de obicei efecte pozitive asupra acţiunilor bursiere din Europa.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO