Burse - Fonduri mutuale

Bursele europene deschid în creştere pe măsură ce analiştii continuă să monitorizeze volatilitatea generată de varianta Omicron. Plus de 0,6% pe BET

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Autor: Eduard Ivanovici

06.12.2021, 11:02 212

Pieţele europene de capital au deschis pe plus şedinţa de tranzacţionare de luni, 6 decembrie. Totuşi, evoluţiile sunt mixte la nivel global, potrivit CNBC.

Indicele pan-european Stoxx 600 se aprecia cu 0,6% la 10:50, cea mai bună performanţă fiind înregistrată în sectorul dedicat petrolului şi gazelor naturale, în creştere cu 1,4%.

FTSE, indicele bursei londoneze, creştea la ora publicării ştirii cu 0,8%. CAC 40 din Franţa şi DAX 30 din Germania erau pe plus cu 0,4%, respectiv 0,67%. IBEX 35, indicele bursei din Madrid, se aprecia cu 0,7%.

La Bucureşti, indicii BET şi BET-TR raportau un avans de 0,6%, conform datelor BVB.

Preţul petrolului a crescut cu 2% în timpul primelor ore de tranzacţionare din Asia, după ce înregistrase scăderi săptămâna trecută pe fondul incertitudinilor provocate de Covid şi planului OPEC+ de a creşte nivelul de producţie începând cu luna ianuarie.

Marile burse din Asia au deschis, în mare parte, pe minus şedinţa de astăzi. Asia Dow şi Nikkei s-au depreciat până acum cu 0,9%, respectiv 0,4%. Indicele Hang Seng din Hong Kong a scăzut cu 1,7%.

În Statele Unite, contractele futures pe Dow Jones, S&P 500 şi Nasdaq înregistrează scăderi cu cuprinse între 0,2% şi 1,9%, după ce principalele burse americane au încheiat săptămâna trecută pe minus, influenţate de temerile privind tulpina Omicron şi semnalele conform cărora Rezerva Federală ar începe să înăsprească măsurile de politică monetară.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO