Burse - Fonduri mutuale

Bursele europene au scăzut puternic vineri

Bursele europene au scăzut puternic vineri

Autor: Ştefan Stan

10.06.2016, 15:19 996

Acţiunile europene au scăzut, stabilind cel mai lung şir de pierderi din ultima lună, în condiţiile în care băncile au condus declinul, iar investitorii s-au pregătit pentru evenimentele fiscale şi monetare de la sfârşitul lunii, scrie Bloomberg.

Indicele Stoxx 600 a scăzut cu 1,4%, extinzând pierderea săptămânală. Toate acţiunile înregistrate în cadrul indicelui au avut scăderi, excepţie fiind 14 titluri.

”Toată lumea pare supărată pe această piaţă”, a spus Benno Galliker, un trader la Luzerner Kantonalbank. ”Pare că totul se năruie în Europa. Nimeni nu vrea să stea într-o piaţă atât de nesigură, având în vedere câte lucruri vin din urmă, cum ar fi şedinţele monetare din SUA şi Japonia sau votul pentru Brexit”, a adăugat el. 

Indicele DAX al bursei din Frankfrut a scăzut cu 2,07%, în timp ce indicele FTSE 100 al bursei de la Londra a avut o scădere de 1,51%, iar indicele CAC 40 al bursei din Paris a căzut cu 1,79%. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO