Burse - Fonduri mutuale

Bursele din SUA se îndreaptă spre o săptămână de coşmar: Indicele Dow Jones a închis şi astăzi cu minus 5,86%

Bursele din SUA se îndreaptă spre o săptămână de...

Autor: Ştefan Stan

11.03.2020, 23:21 612

Bursele au închis ziua de tranzacţionare puternic pe minus în Statele Unite, ducând piaţa americană spre una dintre cele mai proaste săptămâni din ultima perioadă. Indicele Dow Jones a închis pe minus cu 5,86%, în timp ce S&P 500 a înregistrat o scădere de 4,89%, iar Nasdaq  de 4,70%.

Preţul petrolului a scăzut faţă de valoarea de ieri cu 3,61%, rămânând însă la 33 de dolari/ barilul, peste pragul minim atins acum 2 zile. 

Scăderile au venit din cauza îngrijorărilor legate de impactul pe care coronavirusul îl va avea asupra comerţului şi turismului global. Lipsa de acţiuni din partea administraţiei lui Trump în direcţia acordării de stimulente fiscale de asemenea a alimentat scăderea pieţei de capital, la fel şi un nou declin al ţiţeiului, în contextul războiului de preţuri dintre Arabia Saudită şi Rusia. Pieţele de capital au suferit luni cea mai mare scădere de o zi din 2008 încoace. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO