Burse - Fonduri mutuale

Bursele americane „sângerează” după ce Trump a spus că SUA s-ar putea îndrepta spre o recesiune: Indicele industrial Dow Jones s-a prăbuşit cu 13% la închiderea bursei americane; S&P 500 şi Nasdaq minus 12%

Bursele americane „sângerează” după ce Trump a...

Autor: Alex Ciutacu

16.03.2020, 22:11 3666

Bursele americane au scăzut rapid luni, chiar şi după ce FED, banca centrală din SUA, a anunţat o campanie masivă de stimulare a creşterii economice, pe fondul epidemiei de coronavirus.

Indicele industrial Dow Jones a închis şedinţa cu o scădere de 2.999 de puncte, adică un minus de 12,9%.

Indicele Dow Jones scăzut chiar şi cu peste 3.000 de puncte pentru câteva momente, în minutele dinainte de închiderea şedinţei.

Indicele S&P 500 a închis şedinţa pe o scădere de 12%, în timp ce indicele Nasdaq a închis şedinţa pe o scădere de 12,3%.

Cei mai mari indici au scăzut dramatic după ce preşedintele Donald Trump a spus că cea mai dură parte a pandemiei va dura până în luna august. El le-a mai spus reporterilor că SUA „s-ar putea” îndrepta spre o recesiune.

„Pieţele nu au fost liniştite de acţiunea istorică a FED de ieri, iar COVID-19 predomină încă titlurile de presă la nivel global. În timp ce ştirile continuă să fie din ce în ce mai proaste, preţul acţiunilor se apropie de nişte niveluri pe care nu prea le-am mai văzut în ultimul secol, astfel încât devine aproape imposibil să privim în perspectivă”, a spus Frank Ccappelleri, director executiv al brokerului instituţional Instinet.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO