Burse - Fonduri mutuale

Bursele americane deschid şedinţa de vineri pe creştere după cea mai proastă zi din ultimele trei decenii. Apple creşte cu 7%

Bursele americane deschid şedinţa de vineri pe...

Autor: Alex Ciutacu

13.03.2020, 16:17 199

Pieţele de acţiuni din SUA au înregistrat creşteri vineri, în contextul în care Wall Street-ul a recuperat o parte din scăderile masive de joi – care s-a dovedit a fi cea mai proastă şedinţă bursieră de la crahul din 1987 până astăzi.

Indicele Dow Jones a crescut cu 799 de puncte după deschidere, adică 3,6%. La un punct, indicele Dow Jones a crescut cu peste 1.300 de puncte şi se afla pe traseul spre cea mai bună şedinţă din martie 2009 până în present.

Indicele S&P 500 a crescut cu 4,1%, în timp ce indicele Nasdaq a crescut cu 3,8%.

Înainte de deschiderea bursei, contractele futures pe bursa americană (n.r: care indică poziţiile pe care le vor cumpăra investitorii la deschiderea pieţei), au fost oprite temporar de la tranzacţionare după ce au atins o creştere de 5%.

Mecanismul de oprire de la tranzacţionare intervine ca plafon la creşteri sau scăderi prea agresive. În cazul contractelor futures această limită este la 5%. În cazul şedinţei de tranzacţionare din SUA, ea este la 7%.

Acţiunile Apple au crescut cu 6,8% după ce analiştii de la Wells Fargo au îmbunătăţit ratingul companiei de la equal weight la overweight.

În acelaşi timp, liniile aeriene au înregistrat creşteri, cu Delta şi United înregistrând creşteri de 14%, respectiv 9,5% pe bursă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO