Caută doar în titlu
Burse - Fonduri mutuale

Bursa de Valori Bucureşti, la 66.000 de investitori, maximul din 2016 încoace. În anul pandemiei circa 12.000 de români şi-au deschis conturi de tranzacţionare. Programul Fidelis de vânzare de titluri de stat a atras mai mulţi investitori

O contribuţie importantă la creşterea numărului de investitori din anul pandemiei a avut-o şi programul de vânzare de titluri de stat Fidelis, cel prin care Ministerul Finanţelor a atras 4,4 mld. lei de la micii investitori la dobânzi chiar şi de 4,5% pe an.

Circa 12.000 de investitori şi-au deschis conturi de tranzacţio­nare în 2020 la bursa de la Bucureşti, atraşi fiind de preţurile scăzute ale unor acţiuni, dar şi de emisiunile de titluri de stat Fidelis, cele pentru care Ministerul Finanţelor plăteşte dobânzi şi de 4,5% pe an, astfel că numărul total de investitori a ajuns la 66.000 de persoane.

La T4/2020 numărul de investitori cu conturi de tranzacţionare la bursa de la Bucureşti s-a majorat cu 7,2% faţă de T3/2020, respectiv 4.400, şi a ajuns la cel mai ridicat nivel din iarna anului 2016 încoace, adică de când MedLife spărgea gheaţa listărilor private după o pauză de opt ani, arată cele mai recente date ale Fondului de Compensare a Investitorilor (FCI).

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.