Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Transport Trade Services, performerul indicelui BET de anul acesta, primeşte de la Erste Group un preţ ţintă cu potenţial de creştere de 23%. Recomandarea de tip „buy“, menţinută. „Luăm în considerare doar un scenariu în care maximele recente nu vor fi atinse.“

Bursă. Transport Trade Services, performerul indicelui...

Autor: Eduard Ivanovici

22.09.2023, 07:00 2120

Analiştii grupului financiar austriac Erste, care controlează BCR, au oferit un preţ ţintă de 25,4 lei pe acţiunile trans­por­tatorului de mărfuri pe Dunăre Transport Trade Services (simbol bur­sier TTS) pentru o perioadă de 12 luni. Targetul este cu 23,3% peste preţul actual de la Bursa de Valori, respectiv 20,6 lei pe unitate.

Într-un recent raport de analiză, Erste Group a menţinut recoman­darea de cumpărare pentru acţiunile societăţii. TTS afişează cea mai ridicată dinamică din structura indicelui de referinţă BET din 2023 – plus 81,5%, pe un rulaj de 184 de milioane de lei.

„Rezultatele înregistrate de la începutul anului de TTS întăresc poziţia pozitivă pe care o avem cu privire la perspecti­vele companiei şi creează o nouă bază pentru proiecţii, chiar şi într-un sce­nariu considerat mo­derat. Am remarcat o scădere marginală a profitabilităţii în T2/2023 în compa­raţie cu rezultatele stelare din trimestrul precedent, pe deplin aşteptată având în vedere circumstanţele extraordinare care au prevalat pe piaţă pe parcursul primelor trei luni ale anului“, spun analiştii.

Erste a oferit la începutul verii un preţ ţintă de 16,65 lei pentru acţiunile transportatorului dunărean, indicând o creştere potenţială de 23% în funcţie de preţul de la acea vreme. Cotaţia actuală se situează însă cu 24% peste precedentul target.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO