Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Sphera Franchise Group anunţă că vrea să distribuie un dividend special în 2024, asemănător celui deja propus, care asigură în prezent un randament de 3,3%

Bursă. Sphera Franchise Group anunţă că vrea să...

Autor: Eduard Ivanovici

18.04.2024, 18:43 3085

Sphera Franchise Group (simbol bursier SFG), operatorul în sistem de franciză al lanţurilor KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, cât şi al restaurantelor KFC în Republica Moldova şi Italia, a anunţat că plănuieşte să distribuie un dividend special în 2024, asemănător celui deja propus, conform unui raport de la Bursă.

Propunerea Consiliului de Administraţie de distribuire a unui dividend brut/acţiune în valoare de 1,05 lei va fi supusă aprobării Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor, convocată pentru data de 26 aprilie 2024. Randamentul dividendului ajunge la 3,3% în funcţie de preţul actual al acţiunii, respectiv 31,9 lei.

„Conducerea Sphera Franchise Group informează piaţa cu privire la intenţia de distribuire a unui dividend suplimentar în 2024, în conformitate cu Politica de Dividende a Grupului (disponibilă AICI), care permite, în absenţa unor condiţii sau circumstanţe de piaţă excepţionale, distribuirea a maximum 100% din profitul distribuibil, sub rezerva oricăror restricţii impuse de reglementările legale şi fiscale din Romania sau de orice obligaţie asumată în acest sens prin contracte de finanţare”, scriu reprezentanţii Sphera.

Ţinând cont de restricţiile menţionate mai sus, de situaţia concretă a realizării bugetului prezentat de companie şi de condiţiile de piaţă, Consiliul de Administraţie intenţionează să propună acţionarilor o nouă distribuire de dividende similară cu cea din aprilie, în a doua jumătate a anului 2024, se arată în raport.

Compania a înregistrat vânzări record de 1,5 miliarde de lei în 2023, în urcare cu 11%, în vreme ce profitul net s-a majorat cu 80% la circa 80 de milioane de lei. Acţiunile SFG sunt pe plus cu 24% anul acesta şi 85% în ultimele 12 luni, la o capitalizare de 1,2 miliarde de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO