Burse - Fonduri mutuale

Bursa şi-a triplat profitul în T3

Bursa şi-a triplat profitul în T3

Autor: Roxana Pricop

06.11.2014, 12:00 301

Bursa de Valori Bucureşti (BVB), principalul operator bursier de pe piaţa locală de capital, a încheiat trimestrul al treilea al anului cu un profit net de 3,69 milioane de lei, de trei ori mai mare decât rezultatul din T3 2013.

Profitul operaţional a atins un nivel de 2,94 mil. lei în trimestrul al treilea şi a înregistrat o creştere cu 181% comparativ cu perioada similară a anului 2013.

BVB a raportat o cifră de afaceri de 5,79 mil. lei în trimestru al treilea, în creştere cu 22% faţă de perioada similară a anului trecut.

“Excluzând ofertele publice, cifrele arată o stabilizare a valorii tranzacţiilor cu acţiuni faţă de trimestrul al doilea al anului, la 2,79 mld.lei, ceea ce face ca perioada de raportare să devină al doilea cel mai bun trimestru din ultimii trei ani”, potrivit raportului trimestrial al BVB.

Valoarea medie zilnică a tranzacţiilor pe piaţa reglementată de acţiuni (exclusiv ofertele publice) a atins un nivel de 42 mil. lei şi a menţinut ritmul semnificativ de creştere cu două cifre faţă de anul 2013, marcând un avans de 32%.

BVB a încheiat primele 9 luni ale anului cu un profit net de 9,33 mil. lei, reprezentând 94% din valoarea bugetată pentru întregul anul, şi cu 71% peste rezultatul din acelaşi interval al anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO