Burse - Fonduri mutuale

Bursa românească trage linie după una dintre cele mai dure săptămâni postcriză: BET s-a prăbuşit cu 18% şi 29 mld. lei s-au evaporat din piaţă

Bursa românească trage linie după una dintre cele mai...

Autor: Liviu Popescu

16.03.2020, 10:30 343

♦ Deşi Bursa a deschis vineri în teritoriul pozitiv, şedinţa s-a încheiat cu un minus de 0,85% ♦ Toate cele cinci şedinţe de tranzacţionare au fost pe minus ♦ Lichiditatea a fost cu mult peste media acestei perioade, ceea ce semnalează şi prezenţa unor investitori mari la cumpărare ♦ „Încă nu ştim dacă şocul economic va dura o lună, două luni, sau mai mult“.

Cu toate cele cinci şedinţe de tranzacţionare pe minus, bursa de la Bucureşti a încheiat o săptămână în care indicele principal BET s-a prăbuşit  cu 17,6%, acesta fiind cel mai abrupt declin de la Ordonanţa 114 încoace, adică din decembrie 2018, arată datele agregate de ZF.

Astfel, pentru unii investitori, cei care au intrat într-o zonă incertă, adică a presupunerilor privind anvergura economică a gripei, şi care au introdus ordine agresive de vânzare în piaţă, săptămâna a fost una de coşmar, în timp ce pentru alţii, printre care cel mai probabil şi investitori de calibru precum fonduri de pensii, preţurile scăzute ale acţiunilor au permis restructurarea portofoliului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO