Burse - Fonduri mutuale

Bursa românească se apropie de încheierea verii în teritoriul pozitiv: BET-ul a crescut cu 2,48%; BET-FI-ul cu 4,1%

Bursa românească se apropie de încheierea verii în...

Autor: Dan Grigore Ivan

29.08.2018, 00:07 561

La câteva şedinţe de tranzacţionare distanţă de încheierea sezonului estival, bursa românească afişează o performanţă pozitivă. Astfel, de la sfârşitul lunii mai şi până în prezent, indicele BET, referinţa bursei bucureştene, a crescut cu aproximativ 2,5%, până la un nivel de aproape 8.300 puncte.

Pe lângă un mediu internaţional prielnic, şi rezultatele semestriale bune au ajutat principalul indice de la Bucureşti să avanseze. Cei 13 constituenţi ai referinţei locale au înregistrat o cifră de afaceri totală de 25 miliarde lei în primul semestru, mai mare cu 5,4%, la un profit de 5,3 miliarde lei, reprezentând un avans de 9,3%.

De pe 2 august, ziua în care primii constituenţi ai BET-ului începeau să publice rezultatele (BRD şi OMV Petrom) şi până în prezent, indicele BET afişează o apreciere de 3,3%, mai mare decât cea de la începutul lunii iunie şi până în prezent.

Totodată, indicele BET-FI a reuşit în lunile de vară să atingă o apreciere de peste 4%, în condiţiile în care în timpul anului evoluţia indicelui compus din cele cinci SIF-uri şi Fondul Proprietatea a fost mai slabă faţă de indicele BET.

În acest moment, indicele BET afişeazăo apreciere de 6,89% de la începutul acestui an, în timp ce indicele BET-Fi figurează cu o depreciere de 2,7%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO