Burse - Fonduri mutuale

Bursa românească scade în deschidere trasă în jos de bursele externe

 Bursa românească scade în deschidere trasă în jos de bursele externe

Autor: Adrian Cojocar

07.05.2012, 11:15 217

Bursa de la Bucureşti consemna în debutul şedinţei de tranzacţionare de astăzi scăderi de circa 1% pe principalii indici în contextul în care pieţele internaţionale arătau "roşu" la aceeaşi oră.

Cele mai tranzacţionate erau titlurile Fondului Proprietatea (FP) care pierdeau 1,1% pe un rulaj scăzut, de până la un milion de lei.

Acţiunile SIF se corectau în medie tot cu un procent, o scădere mai mare consemnând acţiunile SIF Oltenia (SIF5), care erau pe minus cu 2,2%.

Titlurile OMV Petrom pierdeau de asemenea 0,8% iar cele ale Băncii Transilvania se corectau cu 2% pe fondul unor tranzacţii foarte reduse, de 37.000 de lei.

Pieţele externe s-au corectat puternic atât vineri cât şi astăzi în contextul alegerilor prezidenţiale din Franţa şi a celor din Grecia. Investitorii de pe burse sunt îngrijoraţi faţă de rezultatul alegerilor din Franţa, unde la putere a fost ales socialistul Francois Hollande.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO