Burse - Fonduri mutuale

Bursa românească pune capăt celor opt şedinţe consecutive de scădere: indicele principal BET se apreciază marţi cu 6,1% pe tranzacţii de trei ori mai mici faţă de rulajul de luni

Bursa românească pune capăt celor opt şedinţe...

Autor: Tibi Oprea

18.03.2020, 09:15 234

♦ În cele opt şedinţe anterioare, Bursa de la Bucureşti a scăzut cu 30,5% şi a pierdut circa 49 de miliarde de lei din capitalizare ♦ Nicio companie din BET nu a fost marţi pe minus ♦ Rulajul cu acţiuni, de peste trei ori mai mic faţă de cel din şedinţa precedentă.

După ce piaţa bursieră ro­mânească a deschis şedinţa de tranzacţionare de marţi cu o creştere de 2,5%, iar în timpul şedinţei tranzacţio­narea a fost mixtă, indicele principal BET a închis sesiunea în creştere cu 6,1%, punând astfel capăt unui şir lung de opt sesiuni consecutive de scăderi, potrivit datelor agregate de ZF de la BVB.

Dinamica bursei româneşti a fost determinată în principal de aprecierea acţiunilor Fondului Proprietatea cu 15,23%, respectiv a doua cea mai mare creştere de pe segmentul principal, acţiunilor Bursei de Valori Bucureşti (12,87%) şi Electrica (7,94%). Din rândul acţiunilor din prima ligă bursieră, niciuna nu a înregistrat scădere, în timp ce două au rămas la aceleaşi preţuri cu cele din şedinţa precedentă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO