Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Randamentele celor mai performante fonduri locale de acţiuni, cuprinse între 27% şi 33% în ultimul an. Cum se compară cu dinamicile fondurilor străine

Bursă. Randamentele celor mai performante fonduri locale...

Autor: Eduard Ivanovici

09.04.2024, 07:00 618

Toate dinamicile din top 10, de cel puţin 3,8 ori peste inflaţie  Niciun fond local nu a depăşit dinamica indicelui BET-TR.

OTP Innovation, admi­nistrat de OTP Asset Management, a fost cel mai performant fond local deschis de acţiuni în perioada de 12 luni încheiată la 29 februarie 2024, cu un avans de 33,2%, arată cele mai recente date ale Asociaţiei Administratorilor de Fonduri din România (AAF).

Fondul investeşte 85% din active în acţiuni emise de companii care alocă un buget semnificativ în domeniul cercetării şi dezvoltării, în sectoare precum tehnologie, pharma, biotehnologie, comunicaţii şi auto, reiese de pe site-ul companiei.

Pe locul doi se află tot un fond gestionat de OTP AM, respectiv OTP Innovation – E, similar celui de mai sus. în acest caz, randamentul ajunge la 31,9%, pe active în valoare de 4 mi­lioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO