Burse - Fonduri mutuale

Bursa prelungeste cu doua ore programul de tranzactionare

23.04.2008, 19:42 15

Consiliul de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a hotarat prelungirea programului zilnic de tranzactionare la Bursa cu doua ore, de la 10:00 - 14:30 la 10:00 - 16:30, din luna iunie, potrivit reprezentantilor BVB.
Prelungirea sedintei de tranzactionare este o masura pe care reprezentantii BVB o au in vedere de mai multa vreme, avand drept scop cresterea lichiditatii la Bursa, dar si o corelare mai buna cu pietele internationale, care au un program de tranzactionare mai lung. Spre exemplu, la Bursa din Viena sedinta de tranzactionare tine de la ora 9:00 la 18:00 (ore locale).
"Credem ca prelungirea programului de tranzactionare reprezinta o aliniere a BVB la programul majoritatii burselor europene. Dorim ca aceasta extindere a programului sa fie in beneficiul investitorilor, care sa capteze in timpul sedintei si semnalele sedintelor de pe pietele dezvoltate si de pe piata americana", a declarat pentru ZF Stere Farmache, presedintele BVB. Potrivit acestuia, un efect pe termen lung al acestei masuri ar putea fi si cresterea volumelor de tranzactionare, in conditiile in care va creste si numarul de emitenti.
Conducerea BVB sustine ca noul program de tranzactionare va intra in vigoare in luna iunie.
Incepand de astazi, BVB va aplica noul sistem de fixing pentru stabilirea preturilor de inchidere ale sedintei de tranzactionare, care va prelungi sedinta de la 14:15 la 14:30.
Sedinta de tranzactionare de la Bucuresti, care tine in prezent circa patru ore si jumatate (10:00 - 14:30), este printre cele mai scurte dintre pietele din regiune.
Consiliul BVB a mai hotarat ieri si reducerea comisionului perceput de BVB pentru oferte publice initiale (IPO) de vanzare de actiuni, de la 0,54% la 0,15%.
Bursa va fi inchisa saptamana viitoare in zilele de luni - 28 aprilie, joi - 1 mai si vineri - 2 mai.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO