Burse - Fonduri mutuale

Bursă: One United Properties cumpără de la CPI Property Group terenul fostei fabrici de autobuze Rocar din Capitală şi planifică să dezvolte un cartier cu 5.000 de locuinţe premium accesibile

Victor Căpitanu, co-CEO al One United Properties

Victor Căpitanu, co-CEO al One United Properties

Autor: Cristina Bellu

04.04.2024, 09:07 9345

One United Properties, principalul investitor şi dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidenţiale, de birouri şi mixte de ultimă generaţie din România, listat pe piaţa principală a BVB sub simbolul ONE, a încheiat un memorandum de înţelegere cu CPI Property Group, unul dintre cei mai mari proprietari de real estate din Europa, pentru achizitionarea unui teren de 21 de hectare în Capitală, unde înainte de anii 2000 a activat fabrica de autobuze Rocar.

Tranzacţia marcheaza intrarea companiei pe un nou segment de business, locuinţe premium accesibile, potrivit informaţiilor transmise joi de reprezentanţii One pe bursă.

Pe terenul achiziţionat, compania planifică să dezvolte un cartier autosustenabil cu aproximativ 5.000 de unitati, destinat nivelului superior al pietei rezidentiale de masa din Bucuresti, prima faza a proiectului urmând să fie finalizata în 2028.

“Pe masura ce economiile se extind si veniturile personale cresc, un numar tot mai mare de consumatori se orienteaza catre segmentul de mijloc al pietei, cautand proprietati care sa imbine calitatea cu accesibilitatea. Aceasta tendinta conduce la o preferinta tot mai mare pentru achizitionarea de produse premium la un pret rezonabil”, spune Victor Căpitanu, co-CEO şi acţionar semnificativ al dezvolta­to­rului imobiliar One United Pro­perties.

El menţionează că similar cu dezvoltarile One Floreasca City, One Cotroceni Park si One Herastrau Towers, noua dezvoltare va deveni un reper al companiei din perspectiva regenerarii urbane, prin readucerea la viata a unei locatii situate in centrul Bucurestiului si care a fost abandonata pentru o perioada indelungata de timp.

„Această mişcare este un răspuns strategic la tendinţele pieţei şi la cererea tot mai mare de opţiuni sustenabile şi accesibile de locuit. Avem în vedere această dezvoltare ca fiind mai mult decât o colecţie de locuinţe; aceasta va fi cea mai mare dezvoltare din istoria companiei noastre, întruchipând ambiţia noastră de a crea o comunitate dinamică şi sustenabilă, care să stabilească noi standarde în sectorul imobiliar", adaugă Victor Căpitanu.

Andrei Diaconescu, co-CEO al One United Properties, susţine că pe măsură ce compania va continua să livreze proprietăţi din segmentul ultra-high-end, strategia dezvoltatorului se va exitinde pentru a include dezvoltări la scară largă, concepute pentru a satisface nevoile clasei de mijloc în creştere a Bucureştiului.

One United Properties are 3,71 mld. lei capitalizare şi este controlată în proporţii egale de 27,72% de OA Liviu Holding Invest şi de Vinci Ver Holding, vehicule de investiţii ale fondatorilor Andrei Diaconescu şi Victor Căpitanu.

Acţiunile ONE înregistrează o scădere de 0,81% de la începutul acestui an, pe fondul unor tranzacţii de 142 mil. lei, respectiv o creştere de 16,1% în ultimul an, pe tranzacţii de 323 mil. lei, arată datele BVB.


 

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO